طريقة عمل مكرونة بولنيز

الناقل : SunSet | الكاتب الأصلى : حور مقصورات | المصدر : food.fatakat.com

وصفة و طريقة عمل مكرونة بولنيز في مطبخ فتكات

  • المقادير: بصلاية كبيرة شوية مفرومة فصين توم مفرومين فلفل أخضر و ألوان مقطع صغير صلصلة مكرونة هاينز طماطم مستوية للبشر " لو حابة تستخدمي عصير طماطم مكانها زي ما تحبي ربع كيلو لحمة مفرومة كيس مكرونة " يفضل اسباجيتي أنا استخدمت مكرونة قلم بهاراتك بقى اللي بتحبيها " أنا استخدمت ماجي فورية عارفة إن في ناس مش بتفضلها في الأكل بس أنا بحب أضيفها للحمة المعصجة _ فلفل أسمر _ رشة صغيرة كمون _ شوية شطة حسب الرغبة مزودتش بهارات تانية لان صلصة المكرونة بتاعت هاينز فيها بهارات أصلا _ و ملح أكيد
    • التحضير: سلق المكرونة { كلكوا عارفين الطريقة طبعا هنغلي المية مع شوية زيت و ملح و لما تغلي
      نضيف المكرونة و بعد دقايق ندوقها استوت هنطفي و ونصفيها و نشطفها بشوية مية و نسيبها تتصفى على ما نخلص
    • الطبخ: تحضير صوص البولونيز
      على النار
      نحط الزيت و لما يسخن
      ننزل البصل المفروم
      لما يدبل البصل نضيف الثوم المفروم و الفلفل الألوان
      لما يدبل الفلفل نضيف اللحمة المفرومة
      و نقلب بقى شوية لغاية ما تستوي و نضيف بهاراتنا ومرقة ماجي و نبشر عليها الطماطم
      و معلقتين الصلصة
      لما تستوي اللحمة و تكون الصلصلة تقلت كدة و اتسبكت و نكون ظبطنا بهاراتنا و ملحنا
      كدة نكون خلصنا و أدامك اختيارين
      إما هتقدمي المكرونة مسلوقة بيضة كدة و الصوص ع الوش
      أو هنضيف المكرونة للصوص و نسيبهم شوية على نار هادية
      لو عايزة تضيفي بقى جبنة موتزاريلا أو رومي مبشورة ع الوش ماشي