بتـــــاريخ : 8/17/2008 1:29:34 AM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1545 0


    المقلوبة الباذنجان

    الناقل : heba | العمر :42 | المصدر : food.fatakat.com

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ اطباق رئيسية ارز

    وصفة و طريقة عمل طريقة عمل المقلوبة. في مطبخ فتكات

     

     
    الكمية تكفي: 5 أشخاص
    وقت التحضير: 30 دقيقة
    وقت الطهي: 20 دقيقة
    المقادير: 3كوب اْرز
    3طماطم
    4باذنجان
    3بصل
    كوب حمص
    ملح وفلفل اْسود
    2ملعقة كبيرة كركم
    بصلة صغيرة مقطعة
    عدد 6فصوص ثوم.
    ملعقة صغيرة سمن
    التحضير: 1ـيقطع الباذنجان الى شرائح ويقلى فى الزيت.
    2ـوتقلى فصوص التوم.
    3ـتقطع البصل حلقات ويقلى اْيضا فى الزيت.
    4ـتقطع الطماطم الى ترانشات.
    5ـيغسل الاْرز نصفيه من الماء ونضع عليه الحمص والتوم والبصلة المقطعة صغيراوملعقة السمن والملح والفلفل والكركم ونقلبهم مع بعض.
    الطبخ: 1ـنحضر الحلة ونضع فى قاعها شوية زيت ورشة خفيفة من الاْرز.
    2ـنرص حلقات الطماطم الاْول ثم البصل ثم الباذنجان واْخيرا الاْرز المخلوط معه الحمص والتوم .
    3ـونضع شوية ميه اْو شوربة.
    4ـنضعها تغلى ثم نهدى النار حتى يستوى الاْرز
    5ـثم نتقلبها عند التقديم.وتقدم مع فراخ اْولحمة.
    ملاحظات: ممكن نضع فى قاع الحلة لحمة بس تكون نصف سوا اْو قطع فراخ.
    اْيضا البعض يضيف حلقات بطاطس وفلفل رومى.
    والبعض يدوب الكركم فى الاْخر مع الميه اْو الشوربة وبيطلع لونها اْصفر.

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ اطباق رئيسية ارز

    تعليقات الزوار ()